Jak mówi Pan Tomasz, to nie wykształcenie , ale zamiłowanie do gotowania wystarczą by odnaleźć się w świecie gastronomii. Kilkunastoletnie doświadczenie zawodowe zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w kraju i za granicą w tym m.in. w Hotelu Anders i Hotelu Krasickim.
Dodatkowo uczestniczył w wielu szkoleniach i warsztatach prowadzonych przez najlepszych mistrzów sztuki kulinarnej m.in. Kurta Schellera czy Karola Okrasy.
Obecnie od kwietnia 2022 r. p. Tomasz prowadzi własną Restaurację Huba, gdzie wraz ze swoją profesjonalną załogą serwuje gościom pyszne dania regionalne.
Szef kuchni poleca:
- jukę warmińską (schab faszerowany podgrzybkami)
- dzyndzałki warmińskie (pierogi z wołowiną),
- dzyndzałki z hreczką (pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i jajkiem),
- plince warmińskie (placki ziemniaczane z marchewką, czosnkiem i majerankiem),
- od niedawna w menu jest zupa warmińska na wołowinie (z kiszoną kapustą, z warzywami, boczkiem i kawałkami wołowiny).
Pan Tomasz najchętniej przygotowuje dania mięsne kuchni polskiej i europejskiej. Ponadto lubi tworzyć nowe, ciekawe smaki, poleca gruszkę w białym winie na cieście z gorgonzolą z cytrusami i z czekoladą.
Wspólnie z poradnią dietetyczną z Lidzbarka Warmińskiego Nutricenter Pana Grzegorza Szymańskiego (profesjonalnego dietetyka) przygotowuje cateringi dietetyczne. Są one tworzone pod indywidualne potrzeby klientów (z możliwością dowozu nawet do Olsztyna).
Restauracja Huba jest sprawdzonym miejscem na organizację różnego rodzaju imprez okolicznościowych (komunie, urodziny, jubileusze). Można tu zamówić Catering świąteczny (ciepłe i zimne dania). Możemy tu kupić vouchery podarunkowe, jako smaczną niespodziankę dla bliskich.
Serdecznie zapraszamy do restauracji Huba!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086583371948